natuurcoaching

 natuur en wandelcoaching

Natuur en wandelcoaching is een vorm van coaching die zoals de naam als zegt, buiten plaats vind. Wandelend in de natuur met de wind op je wangen in het groen verandert je omgeving met elke stap. Het lijf komt in beweging, het hoofd wordt stiller. Rust, ontspanning en een ruim perspectief komen heel natuurlijk tot je. De natuur oordeelt niet en heeft geen verwachtingen. Je zenuwstelsel kalmeert. Tijd doorbrengen in de natuur relativeert en brengt je weer in contact met je natuurlijke staat van zijn, open, licht, moeiteloos. Je staat niet los van de natuur, je maakt er deel van uit.

Als natuurcoach, yogadocent en pelgrim loop ik graag naast je. Ik bied een luisterend oor voor jouw vraag en zorg dat jij je veilig en gezien voelt. Je vraag kan werkgerelateerd zijn, of privé. lk ga ervan uit dat alle antwoorden, inzichten en oplossingen in jezelf verborgen zitten. Op een onbewust niveau. Ik weet het antwoord niet en zal je probleem niet oplossen. Mijn inzet als coach is om je weer in contact te brengen met je eigen wijsheid. Via de symboliek van de natuur en het contact met je lichaam.  Ik nodig je uit om meer naar binnen te gaan. Vanuit mildheid en opmerkzaamheid blijf ik afstemmen en spiegelen. Met de vraag: waar gaat het hier echt om?  Zodat dat wat gezien en gevoeld wilt worden de ruimte krijgt. Dan kun je naar je  eigen stem leren luisteren en gaan herkennen dat je niet hoeft te voldoen aan de mening van anderen.  Vandaaruit kun je steeds meer je eigen keuzes gaan maken die bij jou passen, en recht doen aan jou authenticiteit.

Onderstaand vind je meer aspecten van natuurcoaching die interesant zijn om te bepalen of natuur & wandelcoaching iets voor jou is..

Spreekt het je aan? Neem dan gerust contact op, dan maken we een afspraak.

omgeving als spiegel

Met natuur&wandelcoaching kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Hierdoor ontstaat er meer beweging in mentale en emotionele processen.  Bij elke stap verandert de omgeving. In het woord om-geving zit de essentie van deze vorm van coaching.  De omgeving is een spiegel van je binnenwereld dus alles om je heen draagt bij aan het inzicht en inspiratie.  De symboliek van de omgeving wordt voortdurend bij het coachingsproces betrokken. De omgeving is de belangrijkste coach.

ruimte voor "niet doen"

De meeste van ons hebben het druk en de beschikbare tijd efficiënt volgeplant. Het eerste wat er dan bij inschiet is tijd om niets te doen. Tijd om te ervaren en simpelweg te zijn, zodat je uit je “tijdslijn” kunt stappen en van je planning en je to-do lijst los kunt komen. Ruimte voor “niet doen”.  De meest ideale plek hiervoor is buiten in de natuur. De natuur is gewoon zoals ie is, is beschikbaar en schept geen verwachitingen. De natuur heeft geen speciaal doel en heeft geen oordeel. Het volgt simpelweg de seizoenen en de weersituatie, precies zoals die op enig moment is. De natuur nodigt uit om te vertragen en af te schakelen. Resultaat is dat we onszelf weer energieker voelen en helderder. 

walk & talk

Door te lopen en tegelijkertijd te praten ontstaat er meer verbinding tussen hoofd en lichaam, tussen verstand en het gevoel. Wandelen brengt bilaterale stimulatie op gang. Dit wil zeggen dat door de doorgaande afwisselende activatie van de rechter- en linkerlichaamshelft ook de linker- en rechterhersenhelft worden geactiveerd. Daardoor ontstaan er nieuwe verbindingen in beide hersenhelften en kunnen er nieuwe inzichten ontstaan en het gevoelsleven in balans komen. Ook de creativiteit, intuïtie en intellectuele helderheid worden door wandelen sterk geactiveerd.  

bosbaden & natuurlijke hormoontherapie

Lopend in een bos adem je phytonciden in. Dat zorgt voor een boost van het immuunsysteem, een lagere bloeddruk en hartslag en minder stresshormonen. Tijd doorbrengen in de natuur maakt je in het algemeen minder vatbaar voor ziekte, neerslachtigheid en depressie. Een ander effect van het het lopen is dat het lichaam dopamine en endorfine vrijmaakt waardoor je beter voelt. Zelf ben ik een enorme wandelfan geworden. Ik merk dat het wandelen een balancerend effect heeft op mijn lijf, gedachten en gevoelens. Het voelt zo natuurlijk om te wandelen.   Onderzoek wijst uit dat  96% van de Nederlanders zich gezonder en rustiger voelt na een verblijf in de natuur. De natuur werkt rustgevend en helend op ons zenuwstelsel en heeft een gunstige werking heeft op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid.

natuurlijk jezelf zijn

Tijdens het wandelen zal ik je uitnodigen om telkens weer contact te maken met de ervaring van NU. Je natuurlijke staat van zijn is open, licht, vol verwondering en liefde. Het is een staat waar je waarschijnlijk wel eens een glimp van hebt opgevangen. Een prachtige zonsondergang, een schitterend uitzicht vanaf de top van een heuvel of berg, een onverwachte en bijzondere ontmoeting, of als je een geliefd iemand diep in de ogen kijkt, het zien van een baby, een puppie of een kitten, het geluid van vogelgezang….. Dan is er een korte flits van een ongekend gevoel van verbondenheid, een intens aanwezig zijn, een totale acceptatie van wat is, een wezenlijk gevoel van thuis zijn. Tijd doorbrengen in de natuur kan je weer in contact brengen met je natuurlijke staat. Heel bewust contact maken met de natuur om je heen, zal je doen beseffen dat je niet los staat van de natuur, maar daar deel van uitmaakt. We ervaren ontzelf meestal al aparte, alleenstaande wezens. Maar we maken deel uit van een immens intelligent en complex systeem van leven. De zon, de maan, de sterren, de bomen, de planten, de dieren,  de zeeën en de bergen. Ons bestaan is totaal afhankelijk van en wordt gedragen door al het andere leven om ons heen. En net als alle andere levensvormen zijn wij een unieke uitdrukking van de grootse, noem het goddelijke, intelligentie die al dat leven aanstuurt. Als je dit steeds meer realiseert, dan kun je veel meer vanuit moeiteloosheid leven, en steeds meer ontspannen in het NU. Dan kun je controle en krampachtigheid gaan loslaten in steeds meer gaan landen in de natuurlijke staat van zijn. Dit is leven vanuit de non duale visie.

voor wie?
 • Als je hoofd een grote chaos is en/of als je veel piekert
 • Als je het gevoel hebt vast te zijn gelopen in je werk of privé
 • Als je moeilijk grenzen aan kan geven
 • Als je een onrustig en onbestemd gevoel hebt
 • Als je jezelf onzeker voelt of angstig bent
 • Als je snel overprikkeld ben
 • Als je moeilijk besluiten kunt nemen
 • Al je hog eisen aan jezelf en aan je omgeving stel
 • Als je niet lekker in je vel zit
 • Als je weinig energie hebt en je vaak futloos voelt.
 • Als je onduidelijke lichamelijke klachten hebt.
 • Als je meer inzicht wilt krijgen in jezelf en nieuwsgierig bent naar de wijsheid van je lichaam
waar?

Lokatie in de regio Eindhoven:

We spreken samen af waar we gaan wandelen. In Eindhovense buitengebieden: Gijzenrooi, Riel, Stratumse heide, Gennep. Hier is er een mooie mix van bos, heide, landbouwgebieden. Of we gaan iets verder weg, naar de Strabrechtse heide. Ik ken de weg, dus jij kunt je ontsapnnen en je bezighouden met je eigen proces.

Hoe werkt het?

Je kunt je telefonisch aanmelden (06-42413934) waarbij we kennismaken en als het past maken we een afspraak voor een eerste natuurcoachingssessie. Deze duurt ca. anderhalf uur.

Onderweg zorg ik voor koffie of thee met wat lekkers om van te genieten.

Aan het einde van de eerste essie bekijken we of er een een klik is en of je een natuurcoachtraject van 4 sessies wilt aangaan. 

Meestal zijn deze in totaal 5 sessies voldoende om meer helderheid te krijgen in je vraag.ebben  

tarieven
 • eerste kennismakingssessie:  €50
 • losse sessie: €80
 • pakket van 4 sessies van ca. 1,5 uur half jaar geldig: €295
 • De kosten worden ter plekke contant afgerekend of vooraf door middel van een door mij te sturen betaalverzoek.
annuleringvoorwaarden

Natuurlijk is er de mogelijkheid tot annuleren of verplaatsen van je afspraak. Neem dan minimaal 24 uur van te voren contact met mij op. Annuleringen minder dan 24 uur voor de afspraak en no-shows worden volledig in rekening gebracht. Meld je je af in verband met corona-achtige klachten? Dan verplaatsen we gewoon de afspraak en wordt de gemiste sessie niet gefactureerd.

Op alle individuele coachingsessie zijn de algemene  voorwaarden en de privicyverklaring van toepassing.

 

natuurcoaching