“If you embrace earth, heaven will chase you"

– 0ud taoistisch gezegde –

3 t/m 9 juli 2022

critical alignment yoga zomerweek franse vogezen

 

“landen in je lijf”

Een inspirerende en verdiepende yogaweek op Ecolonie. In deze week duik je diep in jezelf en je lichaam. Critical Alignment Yoga (CAY) is een vernieuwende yogavorm van Nederlandse bodem. Kenmerkend is de heldere techniek en het gebruik van speciaal ontwikkelde tools. Deze worden ingezet om spanningsgebieden in het lichaam te herkennen en te doorbreken. Dit brengt ruimte en ontspanning die doorwerkt in alle lagen van ons zijn: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Stress Release

Stress is een functioneel onderdeel van het leven. Bij stress maakt het lichaam adrenaline aan om energie te geven om te vechten of te vluchten. Maar als je vaak stress ervaart en je vecht of vlucht niet, dan wordt de spanning niet goed afgevoerd en zet het zich vast in het lichaam. Dit belemmert je zowel fysiek als mentaal in je bewegingsvrijheid. Spieren, gewrichten en de wervelkolom kunnen stijf worden. Wellicht merk je dat je je niet goed kunt ontspannen en/of niet goed (door)slaapt. Je kunt het gevoel krijgen niet lekker in je vel te zitten. Door Critical Alignment Yoga met de speciale tools kan deze spanning (deels) worden losgeweekt en dit brengt letterlijk ruimte en vitaliteit. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel, mentaal en spiritueel. Mindfulness is geïntegreerd in de beoefening van Critical Alignment Yoga. Deze cursus brengt ontspanning in je beweging en in je leven.

Zijn met wat er is

Met behulp van Critical Alignment Yoga ga je op innerlijke ontdekkingsreis. Je lichaam is het laboratorium en je begint het zelfonderzoek vanuit het luisteren naar wat zich aandient. Je krijgt inzicht in je gewoontepatronen, en je gaat zien hoe deze een bron vormen van stress en pijn. Je wordt telkens uitgenodigd om de directe ervaring van dit moment te erkennen, toe te laten en te onderzoeken. De adem vormt daarbij de brug en het anker van waaruit je je waarneming plaatst. Je gebruikelijke en automatische reactie(s) kun je zo herkennen en laten zijn waardoor er meer ruimte ontstaat voor jezelf. Zo ontstaat er een intiemere verbinding met lichaam, gevoel, emotie en realiteit. Er wordt contact gemaakt met het meditatieve gewaarzijn waarin verzet, oordeel en weerstand kan oplossen en je simpelweg kunt zijn met wat er is.

Wat komt er in de yogaweek aan bod

In de 5 ochtenden van de yogaweekcursus werken we met zwaartekracht, adem, beweging en kracht. Je leert de speciale CAY tools te gebruiken om druk te geven op spieren, wervels en gewrichten. Hiermee ga je direct de confrontatie aan met de verstijfde en pijnlijke gebieden, door het toelaten van de zwaartekracht en het werken met de adem raken deze gebieden beter doorbloed en ontspannen. Vanuit deze hernieuwde ontspanning gaan we bewegen en kunnen we kracht gaan opbouwen in de houdingspieren van het lichaam. Dus je leert te bewegen vanuit ontspanning in plaats vanuit wilskracht. Je maakt gebruik van stripje, viltmatje, het grote blok en tevens het  “beroemde” houten boogje en hoofstandbankje.

kosten

€ 225,  kijk voor mee info op de website van Ecolonie

Minimaal aantal deelnemers 6, maximaal 8

voor wie
  • als je wilt ervaren wat fysieke, emotionele en mentale ontspanning betekent
  • als je wilt leren herkennen wat stress doet in het lichaam en hoe je dat kunt doorbreken
  • als je vrijer wilt leren ademen
  • als je soepeler, meer ontspanner en vrijer wilt bewegen
  • als je lekkerder in je vel wilt zitten
  • als je graag meer kracht (terug) wilt krijgen
  • als je meer inzicht wilt krijgen in jezelf en de verbinding tussen lichaam, emoties en mind herkent
  • als je yogadocent, lichaamswerker of massagetherapeut bent 
programma

 Van maandag t/m vrijdag, iedere ochtend van 9.30 tot 12.30 uur.

Introductie:
Zondag 3 juli 2022

yogaweek Vogezen

“Ecolonie is een pracht plek in de natuur en Marion is een prettige & bekwame docente die op een plezierige manier les geeft. Duidelijke aanwijzingen, veiligheid, lichtheid en tegelijkertijd lekker doorwerken. Haar levenswijsheid en ruimere blik op het leven zijn een welkome aanvulling in de lessen.”

Manon Laven

Een superweek!! Wat heb ik veel gevoeld en ervaren in mijn lijf. En wat was het gezellig!

Marianne Janssen

“De CA Yoga verandert hoe ik zit, loop en sta. Vooral door deze lange workshop van 5x3uur kan de nieuwe houdingsopbouw goed landen in mijn lichaam. Ik heb heel veel ruimte en ontspanning ervaren door de -soms- pittige oefeningen. Marion is duidelijk zeer ervaren en weet waar ze het over heeft. De yoga is stevig, niet zweverig. Het gaat over je lichaam en hoe je dat ervaart. Een absolute aanrader!”

Annemieke van den Berg