"Kijk diep in de natuur, en dan zul je alles beter begrijpen"

– Albert Einstein –

8 t/m 14 mei 2022

natuur en yogaweek

in de franse vogezen

 

“ervaar de natuur in jou”

 

Een heerlijke natuur en yogaweek op het domein van Ecolonie in de Vogezen…voor jezelf, om te ontmoeten, te ontspannen en te resetten.

Je hebt inspiratie en alle tijd om afstemmen op jezelf en de natuur. Een combinatie van diepgaande Critical Alignment yoga, ademwerk, meditatie enerzijds wandelen, natuurbeleving anderzijds.

Het Critical Alignment Yoga en Meditatie aanbod zorg voor een diep landen in je lijf en helpt je om meer aanwezig te zijn in dit moment. Je wordt gevoeliger voor wat het betekent om te ontspannen en gaat ervaren wat er in jou leeft . Dan maak je de beweging van doen naar zijn, van overleven naar beleven.

Het natuurbelevings & wandelprogramma maakt van “gewoon wandelen” een diepere ervaring. Het wandelen brengt je letterlijk in beweging en het lichaam maakt dan natuurlijke dopamine en endofines aan waardoor je beter voelt. En bovendien adem je de de phytonciden in, die de bomen produceren, en dat zorgt voor een boost van je immuunsysteem. Je stresshormonen beginnen af te breken. Het contact met je voeten op de grond, met de aarde heeft een voedend effect. Je zult  periodes in stilte lopen en op het ritme van de adem.

Er wordt regelmatig stilgestaan bij wat er in je leeft en hoe de paden die worden gelopen symbool kunnen staan voor jou levenspad. Je doet oefeningen alleen of met z’n tweeën of met de hele groep waarin de elementen in de natuur een metafoor kunnen vormen voor hoe jij in het leven staat. De natuur vormt een symbolische spiegel waarin je je meer bewust kunt worden en een ruimer perspectief kunt innemen t.a.v. jezelf en je levenssituatie. Stress, spanning en onzekerheid kunnen zo verminderen. Je hele lichaam en brein krijgt een energieboost .

Er blijft in deze natuur en yogaweek ook genoeg tijd over voor rust, lezen, iets maken in het kunstatelier, de omgeving zien of iets anders voor jezelf.

Deze compleet verzorgde yogaweek brengt je in contact met je lichaam en de natuur. Zodat je meer in natuurlijke alignment komt. Het denken kalmeert en je hart krijgt meer ruimte. Grote kans dat je lichter en liefdevoller vertrekt na deze week.

kosten

€ 589 volpension, kijk voor details op de website van Ecolonie 

Minimaal aantal deelnemers 6, maximaal 8

voor wie

Voor iedereen die behoefte heeft een een week rust en ruimte en ontspanning. Vanuit contact met het lichaam en met de natuur inzicht en inspiratie opdoen in een practige omgeving.

programma

De dag begint met een ontbijt van 8 tot 9 uur.

Om 10 uur begint de Critical Alignment Yoga en Meditatieles. Deze duurt tot 12 uur.

In deze sessies ga je ervaren wat het betekent om te landen in je lichaam. Je wordt je bewust van spanning en stress in je lijf met behulp van de druk van de tools (stripje, viltmatje) kan deze spanning deels oplossen. Hierdoor ga je levendigheid en ontspanning ervaren. Deze sessie vormen tevens een prachtige voorbereiding op de natuursessies in de middagen.

De middagen van 14 tot ongeveer 17 uur breng je buiten door. Een gebalanceerd programma van wandelen en natuurbeleving. Met stiltewandelingen, wandelen op het ritme van de adem. Oefeningen die je zintuigen wakkerder maken, oefeningen met de groep, alleen of met z’n tweeen die je helpen meer inzicht in jezelf te krijgen en de natuur inzetten als een symbolische spiegel. Er is ook de mogelijkheid tot zwemmen in natuurwater. 

 In de avond vanaf 20 uur is er een korte sessie meditatieadem/ontspanning tot 20.30.

 Halverwege de week, op woensdag is er een vrije dag. Misschien wil je zelf op pad gaan, er zijn diverse wandelroutes beschikbaar. Of naar het stadje Plombieres-les-Bains voor de een bezoek aan de thermale bronnen. Of een paar uurtjes aan de slag in het atelier.

yogaweek Vogezen