workshops

Critical alignment workshops/intensives

Intensives zijn extra lange lessen die geschikt voor diegenen die bekend zjn met Critical Alignment Yoga.

Tijdens de intensive wordt je vanuit de heldere CAY techniek uitgenodigd om direct waar te gaan nemen en zelfonderzoek te doen. Zo raak je steeds meer verbonden met het pure ervaren:  -uit je hoofd, in je lijf. Dat brengt je naar een intiemere verbinding met lichaam, gevoel, emotie en realiteit.

In het  directe ervaren in het moment kan (fysieke) spanning vanuit de ondersteuning van de adem worden verzacht en losgeweekt. De gebieden raken beter doorbloed en meer ontspannen. Als de verharde spieren en weefsels weer in beweging komen, wordt het skelet steeds minder in een vorm ‘gedwongen’. Hierdoor neemt de mobiliteit van de gewrichten en de wervelkolom toe. Door te ontspannen binnen de dynamische houdingen krijgen de onderliggende, diepere spier- en botstructuren ook de mogelijkheid deze ontspanning actief te ondersteunen. Door vanuit deze ontspanning te bewegen wordt er weer kracht opgebouwd in de houdingsspieren van het lichaam.

Hierdoor komt het lichaam meer in balans en neet het een meer open houding aan. De adembeweging krijgt meer ruimte en kan makkelijker circuleren.  De beweging wordt vrij doorgegeven door het lichaam.

Dit kan de volgende impact hebben

  • meer kracht en helderheid 
  • bewustworden van grenzen
  • meer zelfvertrouwen
  • meer compassie voor zichzelf  en anderen
  • meer mildheid en vreugde 

Kijk hieronder wanneer de intensives worden gegeven .

tools

23 januari 2022, 10.00-12.30

kosten € 34

Critical alignment intensive

Een intensieve lange les in de vertrouwde studio op de Aalsterweg. Het thema is: innerlijke rust door gronding. In de opbouw van deze intensive ervaar je steeds meer innerlijke rust, doordat het accent wordt verlegd van je hoofd naar je bekken, benen en hielen.

tools

10 april 2022, 10.00 - 12.30

kosten € 34

Critical alignment intensive

van 10.00 – 12.30. Een intensieve lange les in de vertrouwde studio op de Aalsterweg. Het thema is: “opbloeien”. Deze intensive is gericht op het ontspannen en verlengen van de bovenrug waardoor de hartstreek steeds ruimer gaat voelen. Ruimte voor vreugde, acceptatie en lichtheid.