coaching

Srtess

We leven in een snelle en stressvolle tijd. Een dag lijkt tekort om alles te kunnen doen wat we willen of moeten. Druk, druk, druk. Veel van de activteiten zijn gericht op efficiëntie en doelgerichtheid. Hierdoor staan veel mensen onder spanning en hebben het gevoel teveel ballen in de lucht te moeten houden. Stress lijkt epidemisch. Meer dan een miljoen mensen in Nederland lopen jaarlijks de kans op een burn-out. Er kunnen klachten ontstaan zoals depressieve gedachtes, perfectionisme, fysieke klachten, energieverlies, slaap- en concentratieproblemen en paniekaanvallen waardoor je in een neerwaartse spiraal terecht kan komen.

Helderheid en rust

Praten helpt, maar vaak is het toch lastig om een verandering te bewerkstelligen. Het herstellen van de verbinding met het lichaam is daarin een belangrijke volgende stap. De lichaamgerichte coaching die ik aanbiedt begint altijd met het kalmeren van het overbelaste zenuwstelsel. Dit kan binnen plaatsvinden met Critical Alignment Yoga of buiten in de natuur. Als je zenuwstelsel kalmeert, dan voel je je meer aanwezig en gegrond. Van daar uit is er weer een basis om jezelf te onderzoeken en inzichten en helderheid te krijgen over eventuele volgende stappen. Soms moet je eerst een stap terug doen voor je weer vooruit kan. Samen onderzoeken wij wat jij nodig hebt om weer te kunnen “landen” en te “ontmoeten”. Mijn uitgangspunten voor de individuele coaching zijn ontspanning, embodiment, en non-dualiteit. Door mijn ervaring en opleidingen heb ik een toolbox met onder andere critical alignment therapie,  polyvagaaltheorie, mindfulness, NLP coaching, non duale coaching en wandel- en natuurcoaching. 

De coachingssessies kunnen je ondersteunen om meer aanwezig te zijn en meer inzicht te krijgen in jezelf. Waardoor er mogelijke vermindering van je stress gerelateerde fysieke en niet fysieke klachten kan plaatvinden.

Vanuit het lichaamsgerichte accent brengt deze coaching geleidelijk een verschuiving van overleven naar leven.  Het kan een impact hebben op allerlei gebieden, fysiek, mentaal en gevoelsmatig.